Vinster hösten 2014

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

Ulf Rollof

Ulf Rollof

Ulf Rollof

Arkivbeständig pigmentprint
Upplaga 100 ex
Mått 46 x 64 cm

Ulf Rollof (född 1961) gick ut Konsthögskolan 1987. Han har bl.a. ställt ut på Documenta och Venedigbiennalen samt på Millesgården. Han arbetar i en mängd olika material och tekniker och skapar installationer, skulpturer, videoverk, teckningar och måleri.

http://www.rollof.com/

 

 

 

 

 

Ulla Forsell

Ulla Forsell

Ulla Forsell

Glasskål
Mått 27 x 16 cm

Ulla Forsell (född 1944) har innehaft Konstnärsnämndens långtidsstipendium och anses som en av studioglasets pionjärer. Hon har sedan 1974 blåst glas i egen hytta på Söder, såväl bruksglas som unikt konstglas.

www.ullaforsell.se

 

 

 

Anders Engman

Anders Engman

 

Anders Engman

”Konkret”
Mått 44  x 44 cm

Anders Engman (född 1961) gick ut Konsthögskolan i Stockholm1990.Han har också gjort bysantinska studier i Grekland. Han har bl.a. ställt ut på galleri Aronowitsch, Konstruktiv Tendens och galleri Överkikaren.

 

 

 

 

 

 

Åke E:son Lindman

Åke E:son Lindman

 

Åke E:son Lindman

Arkivbeständig pigmentprint
Upplaga 100 ex
Mått 50 x 70 cm

Åke E:son Lindman (född 1953) tog examen från Konstfack 1975. Han är en av Sveriges främsta arkitekturfotografer med uppdrag för bl.a. tidskriften Arkitektur, Wallpaper, Architectural Digest och Plaza Magazine. Han har också ställt ut, bl.a. på Åmells konsthandel.

http://www.lindmanphotography.com/

 

 

 

 

 

objekt i keramik

objekt i keramik

Karl August Sandgren

Objekt i keramik
Mått 15 x 15 cm

Karl August Sandgren (född 1983) gick ut Konstfack 2009. Han har sin ateljé i G-studion i Gustavsberg. Han har bl.a. ställt ut på Svensk Form och på Konstnärshuset.

http://www.scarl.se/

 

 

 

Ulrika Hedström-Rönn

Ulrika Hedström-Rönn

Ulrika Hedström-Rönn

Kudde
Mått 35 x 35 cm

Ulrika Hedström-Rönn (född 1952) är utbildad vid HDK i Göteborg och idag verksam i Stockholm. Hon gör inredningstyger, kuddar, sjalar och textil bild. Hon trycker sina tyger på Konstnärernas kollektivverksatad i Nacka. Hon har bl.a. ställt ut på Röhsska museet, Nordiska museet och Konsthantverkarna.

http://www.youtube.com/watch?v=Yi5LTuDIsB8

 

 

 

Jonas Lindholm

Jonas Lindholm

Jonas Lindholm

Tekanna
Keramik
Mått 15 x 23 cm

Jonas Lindholm (född 1963) gick ut konstfack 1994 och är idag verksam i sin ateljé i Gustavsbergs porslinsfabrik. Han har bl.a. ställt ut på Konsthantverkarna, Gustavsbergs porslinsmuseum och Form Design Center i Malmö. I år tilldelades han Konstnärsnämndens femåriga arbetsstipendium.

 

 

 

 

 

 

Liv Strömquist

Liv Strömquist

Liv Strömquist

”Isprinsessa”
Screentryck
Upplaga 50 ex
Mått 68 x 90 cm

Liv Strömquist (född 1978) är serieskapare och programledare i radio, bosatt i Malmö. Hon har bl.a. gett ut seriealbumen ”Hundra procent fett” och ”Ja till Liv”. Dramaten har under året spelat föreställningen ”Liv Strömquist tänker på dig!” som baserar sig på Strömquists serier.

http://www.rikedomen.se/

 

 

 

 

 

Åsa Pärson

Åsa Pärson

Åsa Pärson

Sjal, vävd ylle

17 x 144 cm

Åsa Pärson (född 1970) är utbildad vid Väfskolan, Textilhögskolan i Borås och på Konstfack. Sedan examen 1999 har hon arbetat på sidenväverier i Laos och Kambodja. Hon har sin ateljé i G-studion i Gustavsberg och har ställt ut på bl.a. Handarbetets Vänner och Konsthantverkarna.

http://www.asaparson.se/wordpress/

 

Bonusvinster

Magdalena Nilsson

Magdalena Nilsson

Magdalena Nilsson

2 muggar
8 cm höga
Keramik

Magdalena Nilsson (född 1979) examinerades från Konstfack 2005 och är sedan dess del i designduon ”Save Our Souls” och medlem i Blås&Knåda. Hon gör såväl brukskeramik som konstobjekt.

http://www.magdalenanilsson.se/

 

 

 

 

 

Martin Kellerman

Martin Kellerman

 

Martin Kellerman

Rocky – samlade serier 2008-2013
Signerad
518 sidor

Martin Kellerman (född 1973) är serietecknare, mest känd för serien Rocky som publicerats i ett antal större svenska tidningar. Han har fått flera utmärkelser.

 

 

 

 

 

 

Karin Jaxelius

Karin Jaxelius

Karin Jaxelius

Ljusstakar
Keramik
14 x 5 cm

Karin Jaxelius (född 1965) är uppvuxen i Leksand och bosatt i Smedjebacken. Hon utbildade sig vid HDK i Göteborg. Hon har bl.a. ställt ut på Rättviks konsthall, Röhsska museet och Kulturhuset i Leksand. På uppdrag av Statens konstråd gjorde hon 2010 en stor hängande skulptur i entréhallen till Malmös nya polishus i Toftanäs.

http://www.jaxelius.se/

 

 

Ulla Forsell

Ulla Forsell

 

Ulla Forsell

Glasflaska för olivolja

20 cm hög

 

 

 

 

 

 

 

Mathias Wilson

Mathias Wilson

Mathias Wilson

Skohorn
Järn
80 cm långt

Mathias Wilson  arbetar främst med klassiskt varmsmide både till bruksföremål och konstsmide. Han är medlem i galleri Hantverket och håller kurser i smide.

http://www.stalfagelsmide.se/