Ingen ort för desorienterade…

Ingen ort för desorienterade…

Tisdagen den 5 december träffade konstföreningen konstsamordnaren Magnus Carlén vid en av de många spärrarna vid T-centralen.

Magnus var en excellent guide som visade oss runt bland åtta nyinstallerade konstnärliga utsmyckningar på ombyggda T-Centralen.

Vi log åt Lars Arrhenius ”Cuckoo clock”, hänfördes av speglarna hos Peter Svedbergs fotografier ”Stad, Träd och Äng” och berörde Åsa Lindströms fina björkar & enar & tallar. I rulltrappan imponerades vi av Karin Lindhs ”Pendlarkatedralen”.

Med pendeln tog vi oss vidare till Odenplans sex konstverk, där bl a David Svenssons ”Life Line” fick oss både att uppleva ett barns hjärtslag och minnas Joy Divisions mest berömda skivomslag.

På den här länken kan man se alla konstverken https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/Citybanan/Citybanans-stationer/konsten-i-citybanan/

Men vi som var på plats vill nog ändå rekommendera att följa med på en av SLs egna konstvisningar https://sl.se/sv/info/kundservice/konstak/konstvisningar/

All konst kan man läsa om här http://slkonst.se/konstverk/