Rönnells Antikvariat 9 juni

Rönnells Antikvariat 9 juni

Cosmic Ellington Girls på Rönnells

Föreställningen börjar 19.00 och varar i ca två timmar. Insläpp 18.30 (Viktigt att vi är på plats en stund innan då man eg inte kan förboka, vi kan ju ses vid Svampen t ex)

Cosmic Ellington Girls är Lena Junoff – Primadonnan från Hisingen och Hanna Chawki – Underground-drottningen från Göteborg

Donnan och Chawki gör var och en sina låtar som inte har så mycket gemensamt, förutom att båda två är ”obotliga anarkister och obekväma rent generellt för allmänheten”.

Om Cosmic Ellington Girls: Lena Junoff har världens bästa CV; turnerat med Duke Ellington och spelat in skivan Bordellmammas dotter med Johnny Bode (under namnet Gilda). Hon är nu aktuell med en bok om hennes liv skriven av Linus Kuhlin: För bra för att vara sann – Lena Junoffs osannolika liv och karriär, en utförlig biografi och ett slags fördjupning på Bosse Sjökvist och Pontus Lundkvists seriekokbok Primadonnan från Hisingen.

Hanna Chawki har ägnat sig åt excesser med Surreal Lovers (där Chawki sjunger och Matti Ollikainen spelar synt) och filmskådespeleri i ett antal Kubiak-rullar och är känd som en undergroundhjältinna. Är numera chefredaktör för online-publikationen Göteborg Nonstop. Junoff & Chawki möttes på frijazzklubben Brötz i Göteborg år 2000.

Cosmic Ellington Girls var i december 2021 med i SNEDTÄNKT med Kalle Lind. De gjorde sin sista turné hösten 2021 i Malmö, Uddevalla, Sthlm och Göteborg. Nu gör de enbart enstaka spelningar om andan faller på. Länk till Snedtänkt i P1 https://sverigesradio.se/avsnitt/om-junoff-och-chawki